Sănătate

Atenție la alergia de primăvară. Tratamente naturiste

Odată cu înverzirea naturii particule de polen sunt eliberate de copaci, iarbă şi flori. Acest mici particule, cunoscute sub denumirea de polen, sunt purtate de curenţii de aer iritându-ne nasul, gâtul şi ochii.

Conform unui studiu care a inclus mai mult de 3000 de europeni cu afecțiuni alergice, 70% dintre persoanele care suferă de alergii susțin că polenul este cea mai obișnuita cauza a simptomelor de alergie.

50% dintre europenii suferă de alergii când desfășoară activități in aer liber. Simptomele alergice pot scădea capacitatea de concentrare și randamentul, având un efect negativ asupra performantelor profesionale sau școlare.

Exista trei tipuri de tratament pentru alergie: controlul mediului, medicamentele sau imunoterapia. Primele modalități de a vă ajuta singuri să vă simțiși mai bine sunt adaptarea, atât a stilului de viață, cât și a mediului, pentru evitarea sau a reduce expunerea la antigeni.

Tratează natural alergiile de sezon

Vitamina C este un antioxidant puternic. Doza zilnica de vitamina poate ajunge și până la 1.500 mg zilnic.

Ceaiul de urzică conține substanțe active care au un puternic efect antialergen care se menține pe termen lung. Cura trebuie să dureze câteva săptămâni în perioada contactului cu alergenul.

Folosește pentru nas apa de mare si fă inhalații de aburi de apa fierbinte în care se pune, la fiecare litru, trei linguri de sare grunjoasă. Mineralele și sarea calmează iritatia mucoaselor.

Inhalațiile cu abur de uleiuri esențiale sunt cele mai recomandate. Amestecă 4 picături ulei de eucalipt, 2 picături de ulei de arbore de ceai și 3 picături de ulei esențial de rozmarin și folosește-le într-o baie cu abur.

Acupunctura este o alta solutie ideala care poate diminua efectele alergiilor. Prin tratamente corecte se tempereaza reactiile sistemului imunitar fata de o serie de substante cu potential alergen si reduc substantial.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *