Actualitate

Atenție la țurțuri!

Aceștia se formează mai ales pe clădirile vechi, care nu au sistem de scurgere a apei de pe acoperiș. Un țurțure desprins, dacă lovește o persoană, îi poate provoca leziuni grave, care pot duce la dizabilitate sau chiar la deces.

Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, a declarat pentru IPN că, odată cu încălzirea vremii, crește şi pericolul ca țurțurii să se desprindă de streșini şi să cadă peste trecători. Legea îi obligă pe proprietarii sau administratorii imobililor să înlăture țurțurii. În cazul blocurilor locative, gestionarii au această responsabilitate. Dacă nu o fac, riscă amenzi. Tot ei trebuie să înlăture și zăpada de pe acoperiș, ca să evite formarea țurțurilor.

Cât mai sunt țurțuri pe marginile clădirilor, angajații ÎMGFL, dar şi ceilalți gestionari trebuie să îngrădească locul şi să plaseze avertismente pentru trecători să evite zona, ca să nu-și pună viața în pericol.

Pe parcursul nopții, Regia locativ-comunală a intervenit cu 34 de autospeciale în oraș, fiind presărați circa 15 metri cubi de sare şi pulverizate două tone de lichid antiderapant. Se acționează cu 12 autospeciale Hako la curățarea trotuarelor și 26 de utilaje cu plug și perie la deszăpezirea intrărilor în curțile blocurilor de locuințe. Totodată, angajații întreprinderilor municipale de prestări servicii locative asigură curățarea în stațiile de așteptare a transportului public.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul central municipal, tel.: (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Sursa: Ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *