Actualitate

ATENȚIE! Mai mulți escroci se dau drept colaboratori ai SA „Apă-Canal Chișinău”

Potrivit furnizorului, aceştia spun că au scopul de a lua contorul de evidenţă a consumului de apă pentru verificare metrologică. În acest sens, ACC atenţionează că angajaţii întreprinderii nu sunt implicaţi în astfel de acţiuni, scrie IPN.

„Grupul de pseudo-specialişti anunţă locatarii, precum că apometrele instalate în apartament nu au trecut verificarea metrologică în 2015. Speculând cu „prevederile” Legii nr. 303 privind serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare, consumatorii sunt induşi în eroare că începând cu luna ianuarie, plata pentru consumul de apă se va efectua din calculul normei de consum şi toate pierderile de apă vor fi repartizate proporţional tuturor consumatorilor, contoarele cărora nu corespund regulilor de utilizare”, informează ACC.

Întreprinderea atenţionează consumatorii, ca pentru a nu deveni victime ale escrocilor, precum şi a nu suporta cheltuieli nejustificate, în caz de e necesară verificarea metrologică a contoarelor, să se adreseze doar specialiştilor în domeniu din cadrul firmelor licenţiate. În toate cazurile, este necesară legitimarea persoanelor, eliberarea bonurilor de plată pentru serviciile acordate etc.

Întreprinderea accentuează faptul că angajaţii ACC nu sunt implicaţi în astfel de acţiuni. De datoria fiecărui consumator ţine să urmărească datele expirării buletinului metrologic al contoarelor instalate pentru a efectua verificarea metrologică a acestora. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *