Actualitate

ATENȚIE! Ministerul Apărării deziminte informația precum că la începutul lunii noiembrie va începe mobilizare în Moldova. „Rugăm cetățenii să se informeze din surse credibile și oficiale”

Dezinformările privind o eventuală mobilizare ce urmează a fi declarată pe teritoriul Republicii Moldova continuă. De această dată, în canalele de Telegram, se vehiculează informația potrivit căreia acest lucru se va întâmpla în luna noiembrie, transmite Radiochisinau.

Ministerul Apărării reiterează că în conformitate cu Legea Nr.212 din 24.06.2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război:

  • mobilizarea este demarată odată cu declararea stării de asediu sau de război.
  • Parlamentul Republicii Moldova este cel care declară mobilizare la propunerea Consiliului Suprem de Securitate, iar președintele Republicii Moldova, poate declara, cu aprobarea Parlamentului, mobilizarea parțială sau generală.

„În Republica Moldova nu este stare de asediu și nu există premize pentru declararea mobilizării. Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse credibile și oficiale. Împreună prevenim dezinformarea”, se menționează în comunicatul instituției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *