Actualitate

ATENȚIE / Pericolul care amenință Europa. Avertismentul făcut de Papa Francisc!

În discursul său, Papa a avertizat despre pericolele care apar în Europa: „Grupările extremiste şi populiste găsesc un teren fertil în numeroase ţări”, a spus Suveranul Pontif. 

Suveranul Pontif s-a exprimat la încheierea unei conferinţe de două zile de la Vatincan, la care au asistat şi preşedintele Parlamentului european Antonio Tajani, dar şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, potrivit AFP, citată de digi.ro. 

Deşi nu a făcut nicio referire la situaţia din Catalonia, Papa Francisc a vorbit despre solidaritate, eforturi comune şi sacrificii. 

„O Uniune Europeană care, în criza cu care se confruntă, eşuează în a găsi sensul de a fi o comunitate unică ce susţine şi ajută membrii săi – şi care nu este decât o adunare de mici grupuri de interese – nu ar rata doar una dintre cele mai mari provocări ale istoriei sale, dar şi o mare oportunitate pentru propriul viitor”, a declarat Papa. 

În discursul său, Papa a avertizat despre pericolele care apar în Europa: „Grupările extremiste şi populiste găsesc un teren fertil în numeroase ţări”, a spus Suveranul Pontif. La rândul său, preşedintele Parlamentului european a evocat un „risc de revenire la intoleranţă şi xenofobie”. 

Sursa: Evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *