Social

Atenţie, s-au modificat perioadele în care este permis vânatul unor specii

Tot de la 15 august, dar numai până pe 18 octombrie pot fi vânaţi porumbeii. De pe 15 august şi până pe 14 octombrie, este permis vânatul de prepeliţe, iar fazanii, cu excepţia femelelor, pot fi vânaţi de la 3 octombrie până pe 13 ianuarie, transmite IPN.

În fondurile gestionate de Societatea Vânătorilor şi Pescarilor vânătoarea este permisă în zilele de sâmbătă şi duminică, iar în fondul forestier arendat – pe tot parcursul săptămânii. La vulpi cota de recoltare este nelimitată. Iar mistreţul va putea fi vânat doar în terenurile arendate în scop de gospodărie cinegetică din fondul forestier.

Pe întreg sezonul de vânătoare este interzis vânatul în fondurile ariilor naturale protejate de stat. De asemenea va nu va fi posibil vânatul de cerb, elan, căprioară, iepure, potârniche, gâscă, raţă, lişiţă, becaţină mare şi porumbel de scorbură. Motivul – densitatea insuficientă a populaţiilor respective, deşi Societatea Vânătorilor şi Pescarilor propunea ca la iepuri de câmp vânatul să fie permis.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *