Actualitate

ATENȚIE ȘOFERI: Mijloacele de transport trebuie echipate cu pneuri de IARNĂ

Solicitarea INP vine în contextul avertizării meteorologilor de Cod Galben de răcire bruscă a vremii şi ninsori. INP recomandă conducătorilor auto să-și echipeze automobilele din timp nu doar cu anvelope de iarnă, dar și cu lanțuri antiderapante, lopată și săculeț cu nisip. Totodată, INP le sugerează șoferilor ca în timpul călătoriei să păstreze o distanță de siguranță față de vehiculele din față, să nu acționeze brusc mecanismele de direcție și frânare și să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Și pietonii sunt rugați să respecte regulile de circulație, să traverseze drumul doar în locurile permise și să se asigure că o fac de fiecare dată în siguranță.

Potrivit legislației, în perioada 1 decembrie – 31 martie, şoferii sunt obligaţi să circule cu anvelope de iarnă. În caz contrar, aceştia riscă să achite amenzi între 100 şi 200 de lei. De la 1 noiembrie până pe 31 martie, şoferii sunt obligaţi să circule pe timp de zi cu faza scurtă a luminii. Această normă are drept scop reducerea numărului de accidente. Cei care nu vor respecta legea, vor fi amendaţi. 

SURSA: TRM.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *