Bună Dimineața

Atențiune, națiune!!! În Moldova cresc copaci ucigași!

De regulă, oamenii, mânați de interese personale meschine, identifică greșit cauzele întâmplărilor, autorii evenimentelor, proceselor și fenomenelor.

Asemenea știri, ca cea de mai jos, au devenit de rutină în Moldova, țară cu ferme aspirații proeuropene: „Un șofer a intrat cu mașina în COPAC. Fetița sa de 6 ani A MURIT”. În finalul știrii se mai precizează: „Alte 4 persoane şi-au pierdut viaţa, aseară în jurul orei 20. 46, în urma unui accident rutier pe traseul Nisporeni-Mileşti. Autoturismul în care se aflau victimele s-a izbit de un COPAC şi a luat foc”. Astfel, și în cazul fetiței de 6 ani, și în cel al celor patru decedați, apare un singur vinovat, pre nume COPAC: în primul caz „șoferul A INTRAT cu mașina în COPAC„, în al doilea, mașina „S-A IZBIT de COPAC”. Nu erau acești doi copaci, nu ar fi existat nici cei cinci morți. Un detaliu important: spre deosebire de șoferi, care mai ațipesc sau adorm la volan, copacii nu adorm și nu dorm niciodată.

Constat cu tristețe că unii caută vinovații în altă parte, chipurile, accidentele se produc din cauza drumurilor proaste, a poliției rutiere ineficiente care, și după reformă, e preocupată de luarea mitei, dar nu de securitatea traficului. Unii, cu mațele mai tărcate, merg și mai departe, chipurile, vinovat e personal ministru Recean și nu atât el cât cel care l-a promovat – Vlad Filat. Aiurea. COPACII sunt vinovați.

Dacă în locul COPACILOR, ar fi stat POLIȚIȘTII, s-ar fi întâmplat aceste tragedii? Pe naiba! Unde s-a mai auzit sau s-a mai văzut ca o mașină să intre într-un polițist și să moară cineva. Când intri într-un polițist sau te izbești într-un polițist accidentul se rezolvă fără sânge: ai plătit și mergi mai departe…

Cu aceeași viteză, somnoros și mahmur, sau chiar beat.
Până la primul COPAC ucigaș.

…Când ceva se întâmplă – există și cauza întâmplării. Toate au o cauză: nașterea și moartea, ploile și furtunile, corupția și hoțiile, iubirile și trădările, accidentele rutiere și morții de pe șosele. Și așa mai departe. Trebuie, pur și simplu, să avem răbdare și minte ca să identificăm corect această cauză…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *