Actualitate

Au ajuns pe mâna oamenilor legii de la frontieră după ce au prezentat acte false

Prima reținere a avut loc în punctul de trecere Lipcani – Rădăuți. Polițiștii de frontieră au identificat, la intrarea în Republica Moldova, un bărbat de 23 de ani, care se afla la volanul unui automobil, înmatriculat în Franța, iar semiremorca avea numere de înregistrare moldovenești. Certificatul de înmatriculare al semiremorcii s-a adeverit a fi unul străin. La fel, pe semiremorcă era transportat un automobil, înmatriculat în Germania, la care WIN-codul prezenta semne vădite de falsificare.

Tânărul a precizat polițiștilor de frontieră că nu cunoștea despre falsul depistat în acte, pentru că el a fost rugat să aducă în țară automobilul contra sumei de 500 euro. Cazul este în continuare cercetat pentru a stabili culpabilitatea şoferului.

În celălalt caz, înregistrat în punctul de trecere Otaci, inspectorii de frontieră au depistat un moldovean care s-a legitimat cu un pașaport eliberat pe numele unui conațional.

Tânărul de 27 de ani a relatat polițiștilor de frontieră că în punctul de trecere și-a dat seama că luase actele unui cunoscut. Chiar și așa, acesta a încercat să treacă frontiera de stat, fiind încrezut că polițiștii de frontieră nu o să observe șiretlicul. În prezent angajaţii Poliţiei de Frontieră continuă investigaţiile pentru a stabili circumstanțele și aplica măsurile legale ce se impun.

sursa: trm.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *