Chișinău

Au ajutat tineri cu dizabilităţi şi au obţinut recunoaştere internaţională

Pe 20 iunie a avut loc un eveniment important pentru organizaţiile neguvernamentale. La Praga, s-au decernat Premiile pentru Integrare Socială pe care Fundaţia austriacă ERSTE le acordă o dată la doi ani acelor care au reuşit să ajute persoane marginalizate să se integreze în societate. Pentru prima dată la această Gală a premiilor ERSTE a participat şi R. Moldova, reprezentată de opt organizaţii. În cadrul ceremoniei de anunţare a câştigătorilor, organizate impecabil la Barrandov Studios, locul de naştere a multor filme hollywoodiene, am aflat cu sufletul la gură că în ţara noastră vor pleca două premii. Astfel, proiectul educaţional al Centrului Speranţa, destinat copiilor cu dezabilităţi din R. Moldova, a luat un premiu în valoare de 16 mii euro. Cea de-a două organizaţie menţionată a fost Societatea Orbilor din R. Moldova. Directorul adjunct al Societăţii, Larisa Celan, a obţinut o menţiune pentru sprijinul acordat studenţilor cu dezabilităţi de vedere care studiază la Chişinău.

Pe lângă premiile băneşti în valoare totală de 613 mii euro, toţi finaliştii selectaţi din 12 state din Europa Centrală şi de Est, vor fi promovaţi în cadrul Reţelei de Integrare Socială a Fundaţiei ERSTE, o bază de date interactivă, ce poate fi accesată de potenţiali finanţatori ai proiectelor.

Fundaţia ERSTE a fost fondată în 2003, preluând tradiţiile primei bănci de economii din Viena fondate în 1819, ce promova voluntariatul şi suportul categoriilor nevoiaşe de cetăţeni. În prezent, Fundaţia ERSTE face parte din Grupul financiar ERSTE, cu o cotă de 25,3% de acţiuni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *