Finanţe

Au crescut facturile pentru căldură în Chişinău

Preţul mediu pentru încălzirea unui metru pătrat al unei locuinţe din Chişinău a crescut în luna februarie până la 29, 31 lei, în comparaţie cu 25 de lei calculaţi în prima lună a anului. Potrivit datelor furnizate de Infocom, din cele 184 de mii de apartamente din capitală, circa 30,8 mii de apartamente vor plăti până la 500 de lei pentru căldură, iar 45,8 mii de locuinţe vor achita facturi de 500-1000 de lei.

Circa 30% din apartamente (peste 61 mii) vor achita sume de 1000-1500 de lei, pe când locatarii altor 32 de mii de locuinţe din Chişinău vor trebui să scoată din buzunar până la 2000 lei pentru încălzire.

Totodată, 14 mii de apartamente vor plăti facturi de peste 2000 de lei. Numărul acestora a crescut cu 10 mii comparativ cu luna treacută. 

La şedinţa de astăzi a Primăriei mun. Chişinău a fost pusă în discuţiei posibilitatea deconectării de la agentul termic a blocurilor locative. Atât reprezentanţii Termocom, cât şi ai Direcţiei locativ-comunale au recomandat amânarea deconectărilor până când prognozele meteo vor mai anunţa temperaturi scăzute.

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *