Social

Au crezut că vor trece neobservați. Doi șoferi au încercat să părăsească Moldova cu permise de conducere false

Doi șoferi au încercat să părăsească teritoriul Republicii Moldova cu permise de conducere falsificate. Potrivit poliției de frontieră cazurile au fost înregistrate în punctele de trecere a hotarului Sculeni și Tudora, transmite Jurnal.md.

Într-un caz a fost documentat un locuitor din raionul Fălești, care s-a prezentat la Sculeni la volanul unui Lexus. Printre documentele de călătorie, polițiștii de frontieră au supus verificării și permisul de conducere. Actul ar fi fost emis de către autoritățile Federației Ruse. Din cercetările realizate în comun cu ofițerul FRONTEX a fost stabilit că permisul este falsificat.

Șoferul susține că l-ar fi obținut conform procedurilor legale în Rusia, după ce și-a pierdut documentul original. Cel de-a doilea conațional cercetat este din raionul Slobozia. La linia de control s-a apropiat la volanul unui Volkswagen Passat. A prezentat toate documentele necesare pentru mijlocul de transport, inclusiv și un permis de conducere ucrainean.

La verificarea amănunțită a permisului, polițiștii de frontieră din Tudora au constatat că este fals. În declarații conaționalul a susținut că l-a perfectat pe căi legale și nu poate explica cele depistate. Ca rezultat, permisele au fost ridicate și urmează transmiterea acestora în laboratorul de expertiză judiciară al IGPF. În dependență de rezultate vor fi continuate cercetările şi luate măsurile ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *