Social

Au devenit cetățeni români cu 270 de euro: Doi frați din Rîșcani, reținuți la vamă cu acte false

Doi pasageri ai rutei „Moldova-Germania” au fost prinși cu acte de identitate românești falsificate, la frontieră. Ambii și-ar fi cumpărat documentele, oferind intermediarilor câte 270 de euro fiecare. Ulterior, actele au fost ridicate și transmise spre laboratorul de expertiză judiciară al IGPF, transmite Jurnal.md.

Miercuri, 2 noiembrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Leușeni, autocarul de rută regulată s-a apropiat pe direcția de ieșire din țară.

Pentru a exclude orice bănuială asupra unor pasageri, polițiștii de frontieră au luat decizia extinderii controlului. Au fost verificați și doi frați, cu vârste de 22 și 21 de ani, locuitori ai satului Duruitoarea Veche, r-nul Râșcani. Ca urmare, în rucsacul unuia dintre frați, angajații Poliției de Frontieră au depistat două cărți de identitate românești, care ar fi perfectate pe numele posesorilor. Cercetarea amănunțită a documentelor a rezultat cu stabilirea indicilor de falsificare.

Potrivit poliției, tinerii și-au recunoscut fapta. Ar fi identificat o persoană străină care i-a ajutat să obțină aceste documente. Fiecare a achitat câte 270 de euro și, în scurt timp, au devenit cetățeni ai României cu buletine.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *