ActualitateEconomie

Au fost cazuri de amenzi de peste 1% din cifra de afaceri şi pentru o companie în energie

Burduja dezvăluie ce s-a întâmplat la controalele ANRE: Au fost cazuri de amenzi de peste 1% din cifra de afaceri şi pentru o companie în energie Sebastian Burduja a afirmat că verificările specialiştilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energiei (ANRE) vizează şi cazurile firmelor care au cumpărat energie mai ieftină, la preţ plafonat, mai multă decât aveau nevoie, iar cu energia în surplus au mers pe diverse pieţe şi au făcut profituri semnificative. Ministrul Energiei a adăugat că în unele cazuri amenzile au fost de peste1% din cifra de afaceri pentru o companie în domeniul energiei.

„Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei s-a ocupat şi se ocupă de aceste controale şi de aceste amenzi. Eu am salutat faptul că au fost aplicate amenzi usturătoare. Sunt şi acum, se desfăşoară peste 170 de acţiuni de control, deci mă aştept ca sancţiunile să vină şi în noul an pentru cei care nu respectă legea. Despre ce a fost vorba în aceste cazuri care au dus la amenzi ca procent din cifra de afaceri, peste 1% din cifra de afaceri şi pentru o companie în energie nu sunt bani puţini, au cumpărat energie mai ieftină, la preţ plafonat, mai multă decât aveau nevoie pentru a acoperi doar portofoliul lor de clienţi. Cu energia în surplus au mers pe diverse alte pieţe şi au făcut profituri semnificative. De aceea, ANRE a aplicat corect aceste amenzi şi cred că este un semnal pentru întreaga piaţă, cine nu respectă regule jocului, plăteşte foarte scump”, a afirmat Burduja, sâmbătă la Antena 3 CNN, întrebat despre controalele ANRE la firmele din domeniul energiei.

Burduja spunea, joi, că ANRE are în desfăşurare 170 de acţiuni de control şi va anunţa rezultatele acestora până la finalul acestui an. Ministrul Energiei a mai precizat că nu anticipează reşteri semnificative ale preţului la gaz, iar românii care nu sunt mulţumiţi de preţurile din facturi au libertatea să îşi schimbe furnizori. Liberalul a mai subliniat că schema actuală de plafonare compensare a adus stabilitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Ohoho, ce minciuna ! Oamenii de la ANRE isi iau banii degeaba. Si ce bani, mii de euro ! Trebuie sa reamintim cauza actualei inflatii ? A inceput cu scumpirea curentului electric, nejustificat. De fapt ce se petrecea ? Niste smecheri cumparau la preturi ieftine si vindeau scump. Si ANRE ce facea in timpul asta ? Nimic ! Isi incasa euroii din salarii. Apoi ce s-a adaugat la inflatie ? Pretul combustibilului. Tot nejustificat, de fapt tot pt smecheri. ANRE tot nu facea nimic. Si acum vine acest articol MINCINOS, care ne minte in fatza ca ANRE a amenzi de 1%. Ioana Cretu, decat sa scrii un asa articol, cauta-ti alt job !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *