Sport

Au fost desemnați cei mai buni performeri ai anului

Numărul unu, în opinia experţilor instituţiei, a fost canotorul Serghei Tarnovschi. El a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial şi biletul olimpic de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (2016). Sportivul n-a fost prezent la manifestare, deoarece se află într-un cantonament peste hotare.

În Top-10 au mai intrat, în ordine: Aaron Cook (taekwondo), Oleg Sîrghi (haltere), Petru Ianulov (lupte libere), Alexandru Dudoglo (haltere), Svetlana Saenco, Alexandru Chirtoacă (ambii la lupte libere), Radu Albot (tenis), Sergiu Oşlobanu (sambo), Victor Ciobanu (lupte greco-romane).

Cel mai bun antrenor al anului a fost declarat Alexandru Chirpicenco (canotaj).

Cea mai bună echipă a devenit selecţionata de rugbi.

„Aduc sincere mulţumiri eroilor sportului moldovenesc, care ne-au reprezentat, ne-au dus faima în lume. Ei au realizat performanţe într-un an specific, un an preolimpic. Faptul că au fost obţinute la Europene, Mondiale 195 de medalii şi 14 bilete olimpice de acreditare este mai mult decît îmbucurător”, a declarat la festivitate ministrul în exercițiu al Tineretului şi Sportului, Loretta Handrabura.

„Vă mulţumesc pentru că aţi reuşit să creaţi o echipă competitivă pe arena internaţională. Am să susţin în Parlament orice iniţiativă care va contribui la dezvoltarea sportului şi, în special, tot ce referă la şcolile sportive din afara Chişinăului”, a declarat vicepreşedintele Legislativului, Liliana Palihovici.

Un mesaj de salut a adresat invitaţilor la festivitate şi preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, Nicolae Juravschi.

Trofee şi prime au fost înmînate şi celor mai buni veterani, parolimpici, ziarişti, tineri sportivi.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *