Internațional

Au fost dezvăluite primele bancnote cu chipul Regelui Charles. Când vor intra în circulație

Banca Angliei a dezvăluit noua înfățișare a bancnotelor cu imaginea regelui Charles al III-lea. Portretul va fi singura modificare a modelelor existente ale bancnotelor de 5, 10, 20 și 50 de lire sterline și va intra în circulație începând cu jumătatea anului 2024, relatează BBC.

Noile bancnote vor avea portretul regelui pe față și în fereastra de siguranță transparentă.

Bancnotele existente vor fi acceptate în continuare în magazine și după ce noile bancnote vor începe să circule.

Regina Elisabeta a fost primul și singurul monarh care a apărut pe bancnotele în circulație ale Băncii Angliei, începând cu anul 1960. Bancnotele emise de băncile scoțiene și nord-irlandeze nu o înfățișează pe regină.

În prezent, în circulație se află aproximativ 4,5 miliarde de bancnote individuale ale Băncii Angliei, în valoare de aproximativ 80 de miliarde de lire sterline.

De asemenea, banca Angliei a precizat că, în urma îndrumărilor primite de la Casa Regală, noile bancnote vor fi tipărite doar pentru a înlocui bancnotele uzate sau pentru a satisface o cerere crescută, pentru a minimiza impactul financiar și de mediu al schimbării.

Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a declarat că este „mândru” de un „moment important” cu noul design.

Monedele de 50 de pence cu imaginea regelui Charles al III-lea au intrat deja în circulație prin intermediul oficiilor poștale din întreaga țară.

Se estimează că 4,9 milioane de monede noi sunt distribuite la oficiile poștale – aproximativ jumătate din numărul total destinat circulației – pentru a fi date ca rest clienților.

Monedele cu imaginea reginei vor fi acceptate în continuare în magazine, la fel ca și bancnotele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *