Internațional

Au furat haine ARMANI de 2 milioane de euro

Reţeaua intenţiona să vândă hainele în Bucureşti. Anchetatorii au stabilit că, în cursul lunii decembrie 2012, o parte a membrilor grupării, formată din cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Italiei, ar fi furat dintr-un depozit situat în oraşul Verona, aparţinând firmei Armani, 1.400 de articole de îmbrăcăminte, având preţul de vânzare cuprins între 1.400 şi 2.000 de euro bucata, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Membrii grupării au expediat bunurile furate în România, prin intermediul unor firme de curierat rapid, intenţionând să le vândă în Bucureşti. Prejudiciul creat este de aproximativ două milioane de euro.

"Urmare a acţiunii simultane declanşate de către DIICOT în cooperare cu autorităţile judiciare italiene, bunurile sustrase au fost recuperate în proporţie de 95%", a precizat DIICOT.

Poliţia Română a precizat că, în 18 ianuarie, poliţiştii şi procurorii au făcut şase percheziţii domiciliare, în urma cărora au recuperat 1.378 din cele 1.416 obiecte de îmbrăcăminte furate de la casa de modă, colecţia primăvară 2012.

"Furtul a avut loc într-un timp extrem de scurt, suspecţii reuşind, cu ingeniozitate, să anihileze sistemele de securitate şi paza depozitului. După comiterea furtului, bunurile au fost trimise, de membri grupării din Italia, prin intermediul unei firme de curierat, sub formă de colete cu o greutate totală de aproximativ 1.300 kg, în 7 transporturi diferite, în ţară, pentru a fi depozitate şi plasate pe pieţele din România, dar şi din străinătate. Coletele erau destinate membrilor reţelei aflaţi în ţară", a arătat Poliţia Română.

În urma percheziţiilor, cinci persoane au fost duse la audieri la DIICOT, pe numele acestora fiind dispusă măsura interdicţiei de a părăsi ţara pentru 30 de zile.

Pentru destructurarea grupării infracţionale, anchetatorii români au colaborat cu autorităţile italiene, care au identificat trei cetăţeni români suspectaţi ca fiind autorii furtului. Doi dintre aceştia au fost arestaţi de autorităţile italiene, iar al treilea este căutat de anchetatori.

În acest caz se fac cercetări pentru iniţiere sau constituire ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni, tăinuire şi complicitate la furt calificat, a precizat Poliţia Română.

via gandul.info

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *