ActualitateExterne

Au probleme tot mai mari

Toyota are probleme tot mai mari și asistăm la prăbușirea zgomotoasă a unui gigant al industriei auto. Producţia globală de vehicule a Toyota Motor s-a redus cu 11% în august, scăzând pentru a şaptea lună consecutiv, din cauza unui taifun şi a unui scandal legat de certificare în Japonia şi o pauză a producţiei pentru două vehicule sport utilitare în Statele Unite, informează News.ro.

Producţia pentru luna august a scăzut la 709.571 de vehicule, declinul de pe piaţa sa de origine fiind de 22%.

Vehiculele Toyota au probleme tehnice

Pe de altă parte, Toyota Motor recheamă peste 42.000 de vehicule pe piaţa din SUA, din cauza pierderii asistenţei la frânare, care poate prelungi distanţa necesară pentru oprire, a anunţat vineri Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi.

Rechemarea afectează anumite vehicule Corolla Cross Hybrid 2023-2024.

Agenţia a semnalat o eroare de software în unitatea de control electronică care gestionează vehiculul în timpul derapajului, care ar putea duce la pierderea asistenţei la frânare la viraj.

O pierdere a asistenţei la frânare poate prelungi distanţa necesară pentru oprirea vehiculului, ceea ce creşte riscul de accident.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *