Finanţe

Au rămas cu buzunarele goale. Drumarii din Soroca amenință că vor bloca drumurile naționale

Oamenii spun că au ajuns la culmea disperării şi sunt gata să blocheze traseele naţionale. Preşedintele raionului Soroca a încercat să calmeze spiritele, însă nemulţumirea oamenilor nu are margini.

„Noi avem copii, avem de plătit facturi. Acolo nu te întreabă dacă ai sau nu ai de ude să plătești”, a declarat indignat un drumar.

S.A. „Drumuri Soroca” le datorează celor 200 de angajaţi circa trei milioane de lei, salariul pentru ultimele două luni. Banii nu sunt achitaţi deoarece conturile întreprinderii sunt blocate. „La momentul de faţă suntem cu aceste conturi blocate. Ca să fie deblocate avem nevoie de 600 de mii de lei”, a declarat directorul S.A „Drumuri Soroca”, Vitalie Moraru.

Datoriile s-au acumulat după ce S.A „Drumuri Soroca”, care a reparat traseele, nu a achitat agenţilor economici peste 11 milioane de lei, pentru prundiş, nisip şi autospeciale. Agenții economici au atacat întreprinderea în judecată, care, la rândul său, a blocat conturile.

Situaţia este similară pentru mai toate raioanele ţării, susţine managerul Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei.

„Anul 2015 a fost încheiat cu circa 270 de milioane de lei datorii faţă de antreprenorii care au executat lucrări de reparație a drumurilor, deoarece, nu au fost făcute transferuri la Fondul Rutier. În bugetul pe anul 2016 vor fi incluse separat datoriile pe anul trecut şi se vor face achitările pe măsura transferurilor şi acumulărilor la Fondul Rutier”, a explicat Gheorghe Curmei.

Între timp, drumarii din Soroca îşi cer banii pentru care au muncit. Dacă nu vor fi auziţi, ei spun că vor bloca drumurile în semn de protest.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *