Social

Au sărbătorit pe cinste! Ziua Poliției, soldată cu un accident grav, provocat de ofițeri de patrulare în Sîngerei și ascuns de șefii lor din regiune

Ziua Poliției s-ar fi soldat cu un accident grav, provocat de ofițeri de patrulare din Sîngerei și ascuns de șefii lor din regiune. Consiliul raional cere Serviciului Informații și Securitate, Procuraturii și Ministerului de Interne să desfășoare anchetă de serviciu, scrie Realitatea.md.

Mesajul consilierul a apărut pe un grup local al acestora, de pe rețelele de socializare. pe pagina oficială a Consiliului, documentul nu se regăsește.

Impactul ar fi avut loc lângă localitatea Mihailovca, iar colaboratorii Poliției nu ar fi permis inițiat doctorilor să preia răniții. Un ofițer a fost dus la spitalul din Telenești, iar altul – la cel din Sîngerei.

Unul dintre angajați a fost dus la spital de un coleg de-al său și a spus la internare că ar fi căzut de la cinci metri, aflându-se la balconul unui restaurant și fiind în stare de ebrietate. Ca să nu fie identificat, colaboratorul Poliției, care l-a transportat la spital, ar fi telefonat personal persoanei responsabile de gestionarea sistemului de urmărire video și ar fi rugat-o să șteargă înregistrările.

Conform autorității locale, înalți funcționari din cadrul Poliției locale ar fi ascuns cele întâmplate, inclusiv probe. 

„Aceste acțiuni ilegale si penale ale conducerii Comisariatului de Poliție Sîngerei cad sub incidenta Codului Penal și a Legii cu privire la Politie și urmează a fi elucidate prin prisma legislației naționale”, declară aleșii locali, solicitând eliberarea imediată din funcție a celor implicați.

De asemenea, s-a solicitat și reacția Inspectoratului General al Poliției. 

Știrea se actualizează.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *