CSI / Rusia

Au scandat “Rusia fără Putin” şi au fost arestaţi

După ce au ajuns într-o piaţă din centrul capitalei ruse, participanţii au avut timp doar să desfăşoare o banderolă şi să scandeze "Rusia fără Putin" şi "Jos statul poliţienesc", după care au fost arestaţi de forţele de ordine, a declarat un oficial din cadrul mişcării de opoziţie "Cealaltă Rusie", Simon Verdian, pentru postul de radio Ecoul Moscovei.

Această manifestaţie neautorizată s-a desfăşurat sub sloganul "Alegeri fără opoziţie este un lucru criminal".

Amintim că premierul rus, Vladimir Putin, şi-a anunţat, la sfârşitul lui septembrie, intenţia de a candida pentru un nou mandat de preşedinte la scrutinul din martie 2012, alegeri pe care este aproape sigur că le va câştiga, în absenţa unei opziţii reale, aproape desfiinţată în timpul celor două mandate pe care le-a deţinut anterior la Kremlin, în perioada 2000-2008.

Cel mai puternic om al Rusiei a precizat totodată că va încredinţa conducerea Guvernului lui Dmitri Medvedev, pe care l-a desemnat în 2008 pentru a-i urma la preşedinţie, din cauza imposibilităţii de a deţine un al treilea mandat consecutiv, conform prevederilor Constituţiei.

Poliţia rusă arestează în mod frecvent pe reprezentanţii opoziţiei atât în timpul manifestaţiilor interzise, cât şi în cadrul mitingurilor autorizate. Ulterior, aceştia sunt condamnaţi, de cele mai multe ori, la pedepse de până la două săptămâni de închisoare.

Timpu.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *