Actualitate

Audieri în Parlament despre situația presei din RM: “Raportul lui Pocaznoi, scris în sediul PD”

După prezentarea raportului privind situația presei de către șeful Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi, deputații au făcut coadă la microfoane, adresând întrebări despre motivele retragerii licenței postului de televiziune NIT. "Sancțiunile aplicate acestui post de televiziune sunt legale. NIT a ignorat toate avertizările venite de la CCA", a spus Pocaznoi. 

Directorul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), Corina Cepoi a menționat că presa din R. Moldova este parțial liberă. "A crescut diversitatea posturilor televizate și a instituților mass-madia și s-a dezvoltat în special jurnalismul online, care oferă publicului posibilitatea de a se informa din diferite surse. Jurnaliștii de investigație însă continuă să fie chemați în judecată din cauza articolelor publicate. Din păcate nu știm cine stă în spatele televiziunilor și instituțiilor de presă din Moldova", a remarcat Corina Cepoi. 

Directorul Asociației Presei Independente, Petru Macovei, a afirmat că frecvențele de emisie reprezintă un bun public și radiodifuzorii trebuie să respecte pluralismul de opinii. "NIT nu a respectat pluralismul de opinii și a fost închis. Parlamentul a adoptat Legea privind deetatizarea publicațiilor periodice publice, care prevede condiții de concurență loială. Totuși încă nu există un cadru normativ care reglementează aplicarea acestei legi", a spus Petru Macovei, menționând că există înțelegeri de cartel între distribuitorii de presă, inclusiv cu implicarea Întreprinderii de Stat "Poșta Moldovei". 

Deputații comuniști Sergiu Sârbu au spus că raportul prezentat de Marian Pocaznoi a fost citit în Parlament cu câteva luni în urmă și că acesta ar fi fost scris la sediul unui partid, referindu-se la Partidul Democrat. În replică, directorul CCA a spus că raportul îi aparține. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *