Actualitate

AUR și-a prezentat, la Chișinău, candidații la alegerile europarlamentare din 9 iunie

Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat duminică, 21 aprilie, la Chișinău, în Republica Moldova, într-un eveniment inedit, o parte dintre candidații pentru alegerile europarlamentare care se vor desfășura pe data de 9 iunie 2024.

La evenimentul organizat la Chișinău, la care au participat peste 300 de persoane, Alianța AUR a prezentat publicului o parte dintre Apărătorii Patriei Române în Europa care vor candida pentru un loc de europarlamentar. AUR propune o listă compusă din profesioniști, oameni care și-au demonstrat fidelitatea pentru România, patrioți adevărați.

Europarlamentarul Cristian Terheș, cel care deschide lista Alianței AUR la alegerile europarlamentare din 9 iunie, a precizat, în cadrul discursului său de la Chișinău, că dacă România se luptă de ani de zile să intre în Schengen, astfel încât românii să nu mai fie nevoiți să prezinte pașaportul, permisul sau alte documente atunci cânt merg într-o altă țară membră UE, să mergem spre Vest, nu putem uita pe ceilalți români, pe cei din Republica Moldova care în momentul de față sunt în spatele unui zid de sârmă ghimpată.

”Avem obligația fiecare dintre noi, ori că suntem de partea stângă, ori de partea dreaptă a Prutului, de a lupta pentru unirea acestei națiuni într-un singur stat. Se vede, încet, încet, acest proces de integrare în Europa a Republicii Moldova, însă calea nu este ușoară. În secolul 19, în Europa au fost doar trei națiuni care s-a unit într-un stat: Germania, Italia și România. România a fost singurul stat care s-au unit, în 1859, fără război. A fost rezultatul unei acțiuni politice. Oamenii din Moldova l-au votat pe același domn, Cuza Vodă, ca și cei din Țara Românească. Unirea de la 1918, la fel, a fost un act politic. Iată cât de importante sunt alegerile. Nu putem să stăm pasivi în fața acestei oportunități unice în istoria națiunii noastre, ca pe 9 iunie să trimitem cât mai mulți patrioți de pe lista Alianței AUR în Parlamentul European, pentru a exista cât mai multe voci care să apere drepturile românilor și din stânga și din dreapta Prutului”, a spus Cristian Terheș.

Acesta a completat: ”Am promovat mereu în Parlamentul European interesul Republicii Moldova și al cetățenilor de aici pentru a ieși din această sferă nenorocită a terorii și a abuzurilor rusești”.

”Aveți în spatele meu o parte dintre candidații Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare. E imperativ să ne ajutați și să vă ajutați ca să fim cât mai mulți în Parlamentul European, să fim cât mai multe voci care să susțină această cauză comună națională. Avem nevoie de genul de luptători în Parlamentul European, de oameni care au curajul să pledeze pentru cauza românească. Care să nu îngenuncheze, cărora să nu le fie frică!”, a conchis Cristian Terheș.

Cristina Dumitrescu, candidat al Alianței AUR la alegerile europarlamentare din 9 iunie, a precizat, în cadrul evenimentului că pentru ca Europa să fie întreagă este nevoie ca ea să fie compusă din toate țările sale, dar ea nu poate fi întreagă, întrucât România nu e întreagă pentru că Basarabia încă este ruptă de țara mamă.

”Se dorește integrarea europeană a Republicii Moldova, însă trebuie să fim realiști și să recunoaștem că cel mai scurt drum de integrare al Republicii Moldova în Uniunea Europeană este prin Unirea cu România. Problema de fond, de bază, pornește de la faptul că da, Basarabia își dorește integrarea europeană, își dorește modernitate, însă, ea nu a reușit până acum, de facto, să se desovietizeze. Primul pas pe care trebuie să îl facem este această desovietizare, aici, în Basarabia.

Da, teoretic, Basarabia a ieșit din Uniunea Sovietică, însă, până astăzi, Uniunea Sovietică este încă aici. Nu vom putea să fim în Uniunea Europeană, dacă nu ne rezolvăm aceste probleme”, a spus în fața asistenței Cristina Dumitrescu.

Cristina Dumitrescu a continuat: ”Pentru Basarabia va fi mai ușor prin unire, pentru că salariile vor fi mai bune, pensiile vor fi mai bune. Trebuie să începem acea desovietizare și la nivelul limbii, la nivelul culturii. Iar noi o să facem tot ce putem pentru a ne ajuta frații și surorile din Basarabia. Să le respectăm drepturile, dar, în același timp, să îi apărăm cu tot ce ține de noi în acest proces. Suntem unioniști, pentru că România nu a avut niciodată graniță la Prut și pentru că Basarabia este România”.

Boris Volosatîi, deputat și președintele AUR Republica Moldova, a precizat că, ceea ce s-a întâmplat astăzi la Chișinău, este greu de subapreciat. 

”Este greu de subapreciat pentru că evenimentul de astăzi este unul absolut inedit, așa cum este inedită experiența politică pe care ne-a prezentat-o Alianța pentru Unirea Românilor. Evenimentul e o premieră în politica românească. Astăzi, acești oameni sunt aici, la Chișinău, pentru că le pasă! Le pasă nu de fotoliul pe care îl vor ocupa acolo, nu de ceea ce se numește “europarlamentar”. Le pasă de oamenii care astăzi jumătate trăiesc în țară, jumătate trăiesc în afară. Le pasă de românii care nu au încăput în țară!”, a spus acesta.

”Pentru că Basarabia e România, pentru că între frați nu trebuie să existe hotar, această echipă este cea care nu doar prin vorbe, ci și prin fapte, a demonstrat și va demonstra că cea mai scurtă cale a noastră, a Republicii Moldova în Uniunea Europeană este prin România! Dacă nu o vom face noi, rudele noastre, cunoștințele noastre, prietenii, nu o face nimeni pentru noi. Acolo, la Bruxelles, în Parlamentul European trebuie să se audă că Basarabia e România, că noi suntem români. Acești oameni vor ține interesele noastre în atenție până ajungem noi acolo, cu drepturi egale, dacă va urma această integrare europeană a Republicii Moldova. Libertatea este cel mai mare dar de la Dumnezeu, după viață, și ea trebuie câștigată, prin luptă parlamentară, iar acești oameni, ajungând acolo o să ne apere libertățile noastre”, a încheiat deputatul AUR de Moldova, Boris Volosatîi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *