Carte

Aurelian Silvestru: Dacă citesc copiii, înseamnă că citesc şi maturii

Evenimentul este organizat de către Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”, transmite IPN.

În anul 2015 campania „Copiii Moldovei citesc o carte” a fost dedicată romanului „Şi tu eşti singur” de Aurelian Silvestru. „Copiii au descoperit în roman chestii la care eu nici nu m-am gândit”, a mărturisit autorul, menţionând că acest fapt îl motivează să muncească mai mult, să scrie cărţi nu doar pentru copiii, ci şi pentru maturi. „Dacă citesc copiii, înseamnă că citesc şi maturii”, a spus scriitorul.

La evenimentul de totalizare a campaniei au participat elevi din toate regiunile ţării. Tinerii cititorii au scris eseuri în baza romanului „Şi tu eşti singur”, iar toate lucrările lor au fost adunate în culegerea „Magia lecturii”, lansată în cadrul evenimentului.

Potrivit directorului general al bibliotecii, Claudia Balaban, campania are drept scop promovarea cărţii de valoare în rândurile tinerilor cititori. „ Se tot spune că acum nu se citeşte, că este o criză a lecturii, nu este adevărat, este, de fapt, o criză a cărţilor bune. După o carte bună copiii se înscriu şi stau la rând ca să o citească. Cărţile pe care le includem în campanie sunt cărţi care-i învaţă pe copii să-şi iubească patria şi limba, îi ajută să devină mai buni, mai inteligenţi”, a remarcat Claudia Balaban.

Campania „Copiii Moldovei citesc o carte”, ediţia 2015, s-a desfăşurat în întreaga republică, în perioada ianuarie-decembrie 2015 şi a fost destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 17 ani. Pe parcursul campaniei, bibliotecile şcolare şi cele publice au organizat promovarea şi lectura cărţilor recomandate.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *