Internațional

Austin: În urmă cu un an, Putin s-a gândit că în câteva zile forţele sale vor răsturna guvernul democratic al Ucrainei. Invazia lui Putin a fost un test pentru veacuri şi un test pentru lume

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat, marţi, 14 februarie, la Bruxelles, că invazia Rusiei în Ucraina a reprezentat un test pentru întreaga lume, un test care va dăinui peste veacuri, relatează BBC și News.ro.

„În urmă cu un an, Putin s-a gândit că în câteva zile forţele sale vor pune mâna pe Kiev şi vor răsturna guvernul democratic al Ucrainei şi a crezut că toată comunitatea internaţională va trăi cu asta. Invazia lui Putin a fost un test pentru veacuri şi un test pentru lume. Prietenii Ucrainei nu s-au clătinat. Astfel, Ucraina a câştigat bătăliile de la Kiev, Harkov şi Herson”, a declarat Austin, care a promis în continuare „sprijinul de nezdruncinat şi durabil” al NATO.

„La un an, suntem la fel de uniţi ca întotdeauna”, a mai afirmat Austin, care a subliniat că NATO trebuie să susţină o lume în care „regulile contează”.

Miniştrii apărării din ţările NATO se întâlnesc la Bruxelles pentru a discuta despre modul în care pot furniza Ucrainei mai multe arme şi pregătire militară în încercarea de a respinge o ofensivă nouă a Rusiei.

La prima întâlnire a zilei participă membrii Grupului de Contact pentru Apărare al Ucrainei condus de SUA,fiind prezent şi ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov,.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *