CSI / RusiaExterne

Austin: SUA sunt decise să „mute munții din loc” pentru ca Ucraina să câștige împotriva Rusiei

Statele Unite sunt decise să „mute munţii din loc” pentru a face ca Ucraina să câştige împotriva Rusiei, a declarat marţi secretarul american al apărării, Lloyd Austin, în faţa reprezentanţilor din 40 de ţări reuniţi la baza aeriană americană Ramstein din Germania, informează AFP.

„Ucraina crede în mod clar că poate câştiga şi acesta este cazul pentru toată lumea de aici”, a declarat Lloyd Austin.

Într-un moment când Rusia vizează controlul total asupra regiunii Donbas şi părţii de sud a Ucrainei, „noi putem face mai mult în privinţa bazei noastre industriale de apărare pentru a continua să ajutăm Ucraina să se apere într-o manieră şi mai eficace”, a afirmat Austin.

SUA, care furnizează cel mai substanţial ajutor militar internaţional pentru Ucraina, vor să îi „dea tipul de sprijin, tipul de artilerie şi de muniţii care vor fi eficace în acest stadiu al luptei”, a precizat şeful Pentagonului într-o conferinţă de presă în Polonia, nu departe de frontiera cu Ucraina.

Kievul are nevoie mai ales de artilerie grea şi blindate pentru a încerca să respingă forţele ruse în sudul şi estul ţării.

Astfel, SUA vor să vadă „Rusia slăbită până la punctul în care să nu mai poată face lucrurile pe care le-a făcut în Ucraina”, conform noii strategii, pe termen lung, a Statelor Unite și a aliaților, care urmărește înfrângerea Rusiei atât de decisiv pe câmpul de luptă, încât să o împiedice să mai lanseze vreodată un atac similar.

La reuniunea pe tema războiului din Ucraina organizată la baza americană Ramstein iau parte ministrul apărării din SUA, Lloyd Austin, şi omologi din alte 39 de ţări, precum şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Printre altele sunt prezente Finlanda şi Suedia, ţări tradiţional neutre, dar care au în vedere o aderare la Alianţa Nord-Atlantică în urma invaziei ruse în Ucraina.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *