ActualitateExterne

Australia şi Indonezia anunţă un nou acord de apărare

Australia şi Indonezia au anunţat marţi că au convenit asupra unui acord de apărare ce promite o cooperare bilaterală mai strânsă, în cadrul unei vizite la Canberra a actualului ministru indonezian al apărării şi viitor preşedinte, Prabowo Subianto, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Acordul prevede realizarea de exerciţii comune şi le permite armatelor celor două ţări să realizeze operaţiuni militare pe teritoriul celeilalte.

Ministrul australian al Apărării, Richard Marles, a declarat că acest acord, care urmează să fie semnat oficial în zilele următoare, este unul dintre cele mai importante acorduri negociate vreodată între cei doi vecini.

“Acest tratat istoric (…) va constitui un element esenţial al sprijinului reciproc al celor două ţări ale noastre în materie de securitate”, a declarat premierul australian Anthony Albanese.

Prabowo Subianto a declarat că doreşte să consolideze legăturile cu Australia, subliniind nevoia de asistenţă în domenii precum agricultura şi traficul internaţional de droguri.

Ales preşedinte în luna februarie, Prabowo Subianto, un fost general cu un trecut militar controversat, îi va urma în octombrie în fruntea celei mai mari economii din Asia de Sud-Est lui Joko Widodo, supranumit Jokowi. Vicepreşedintele său va fi Gibran Rakabuming Raka, fiul preşedintelui în exerciţiu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *