Internațional

Austria își suspendă ajutorul pentru palestinieni, anunță Alexander Schallenberg

Austria îşi suspendă ajutorul pentru palestinieni, în valoare de aproximativ 19 de milioane de euro, ca răspuns la atacul grupării islamiste Hamas contra Israelului, a anunţat luni ministrul de externe austriac Alexander Schallenberg, relatează Reuters și Agerpres.

În ultimii ani, Partidul Popular (OVP), aflat la guvernare la Viena, a adoptat una dintre poziţiile cele mai ferme pro-Israel din Uniunea Europeană.

Drapelul israelian a fost arborat deasupra sediilor Cancelariei şi Ministerului de Externe austriece după atacul devastator lansat de Hamas sâmbătă din Fâşia Gaza asupra sudului Israelului.

”Amploarea terorii este atât de groaznică încât nu putem să revenim la starea de normalitate. De aceea, pentru moment vom îngheţa toate plăţile din cooperarea pentru dezvoltare austriacă”, a declarat pentru postul public de radio austriac ORF, potrivit Reuters.

De asemenea, șeful diplomaţiei austriece a precizat că Viena va evalua proiectele sale înainte de a decide cum va acţiona, după consultări cu partenerii săi din interiorul şi din afara Uniunii Europene.

Menționăm că militanţii Hamas au omorât 700 de israelieni şi au răpit alte câteva zeci în cea mai gravă operaţiune după Războiul de Yom Kippur, de acum 50 de ani. Israelul a ripostat bombardând masiv Fâşia Gaza, acţiune soldată cu peste 400 de palestinieni ucişi, potrivit Agerpres.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *