ROMÂNIA

Austria şi-a dat seama că blocarea aderării României la Schengen este o “greșeala capitală”. Cancelarul Nehammer “se va răzgândi în februarie”

Un jurnalist austriac al publicaţiei “Die Presse” prezintă astăzi scenariul prin care cancelarul Karl Nehammer și guvernul de la Viena ar putea ieși repede dintr-un dezastru autoprovocat: blocarea aderării României la Spaţiul Schengen. Din motive economice s-ar putea răzgândi în privinţa României chiar din februarie.

Jurnalistul Oliver Grimm, corespondentul publicaţiei “Die Presse” la Bruxelles, scrie joi, într-un scurt articol de opinie, că şeful guvernului, cancelarul Karl Nehammer, se va răzgândi în privinţa blocării accesului României la Spaţiul Schengen şi o poate face chiar din luna februarie, imediat ce vor trece alegerile din Austria Inferioară.

“Calea de ieşire a Austriei din dezastrul Schengen” se intitulează editorialul în care Oliver Grimm spune că “imediat după alegerile legislative din Austria Inferioară, cancelarul va trebui să se sucească în ceea ce priveşte aderarea Bulgariei şi României la Schengen”. “Poate chiar mai repede decât s-ar crede posibil”, adaugă jurnalistul, care precizează, totuşi, că nu ar paria că aşa se va întâmpla, dar oferă totuşi câteva argumente logice:

“În primul rând, se presupune că şi-a dat seama până acum ce greşeală capitală a făcut pentru el şi pentru republică cu acest “nu”. Şi nu pentru că fanii bine intenţionaţi ai Europei, precum autorul acestor rânduri, au încercat să-i reamintească adevărul, calea şi frumuseţea integrării europene. Dar pentru că, până acum, aproape fiecare companie naţională care generează venituri într-una dintre cele două ţări, sau în Europa Centrală şi de Est în general, bani pe care guvernul de coaliţie îi impozitează apoi şi îi lasă să se scurgă asupra populaţiei sub forma unei ploi uşoare de subvenţii, trebuie să-i fi spus despre absurditatea acestei blocaj.”

“În România, veto-ul la Schengen a stârnit o stare de spirit anti-austriacă destul de pregnantă, dar a dat şi un impuls dezbaterii publice privind legăturile uneori dubioase dintre corporaţiile austriece şi politica românească.În orice caz, cancelarul va avea mult de lucru în noul an pentru a le explica cetăţenilor cum va fi menţinut modelul intern de prosperitate după ce fluxurile de gaz rusesc se vor opri complet. Nu are prea mult sens să te faci nepopular pe cele mai importante pieţe de export ale economiei naţionale într-un moment ca acesta”, conchide jurnalistul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Acest cancelar austriac împreună cu premierul Ungariei trebuie să fie persoana nongrata în România.
  Restricționat până la extrem aproape de 0 a exporturilor/importurilor către aceste țări.controlul la granițe să-l facă ele însele fiind în Schengen.
  Naționalizarea tuturor resurselor naturale ale României pentru a fi numai a românilor.
  Referendum pentru orice problemă de interes național.asa este corect și democratic, populația suportă taxele impuse de guvern și implicit politicieni și nu invers.

  1. De acord cu dumneavoastră. Exact asta voiam și eu să scriu. Mă rog aceleași idei dar cu alte cuvinte. Va mulțumesc că mi-ați luat-o înainte. Felicitări pentru luarea de poziție!

 2. S-ar putea sa aveți dreptate, dar se va găsi pe viitor un neamț, un francez, etc. care sa spună VETO! Cu aceștia din UE nimic nu e sigur. Noi le-am dat bogățiile tarii ca sa-i pupam în cur pentru o ciosvarta! Romanii pot sa mulțumească GUVERNANTILOR NOSTRI GAOZARI care au adus tara și poporul în acest kkt de stare!

 3. Astazi 23 decembrie mi am retras toți banii de la bcr Calafat 60 000 lei si i am depus la alte banca cu capital romanesc

 4. Habsburgii se scalda in mocirla nostalgiei imperiale. Nu se asteptau ca aroganta lor fata de romani sa aiba efectul de bumerang. S-au dat in stamba cu Schengen, care in sine e zero daca nu-i coroborat cu altceva. Kompromat-ul rusilor pare sa fie tare daca mititeii risca “afacerile” din Romania. Acuma Schengen e supapa prin care ies aburii jafului institutionalizat. Din pacate, fluxul informatiilor e controlat, cel putin deocamdata. In acest sens, un indiciu important e dat de faptul ca Hungayria a fost “uitata” in loc sa fie pusa la pachet cu colega de dualism Austria, desi sunt informatii ca halitorii de carne fezantata sub saua calului, adica ungurii, sunt amestecati puternic in matrapazlacuri alaturi de habsburgi. Cat despre arivistii nostri cu suflete iscarioteane, e de presupus ca le trece un fior de gheata pe sira spinarii cocosate de servilism, motiv pentru care incearca sa acopere totul si sa-si negocieze statutul. Sa nu uite ca totul a fost monitorizat. Dincolo de toate, sa nu uitam ca traditionala rusofobie a romanilor a mai castigat cateva procente in plus din cauza imixtiunilor rusesti in Austro-Ungaria. Cu Rusia deasupra lor putem constata ca s-a oficializat un frumos menage a trois eurasiatic.

 5. Austria a fost din totdeauna impotriva romanilor. Imi aduc aminte de bisericile si manastirile din Transilvania si Bucovina distruse de austrieci din motive tinand de comportamentul lor criminal. Sa nu mai vorbim de uciderea multor iobagi romani si de spolierea bogatiilor naturale ale Transilvaniei si Bucovinei.

  1. Austria si ipocritul ei cancelar trebuie sa plateasca fiecarui roman cate 10000 euro drept despagubire pentru imensele pagube produse Romaniei prin vetoul laSchengen

 6. Eu zic că acest guvern sa își ia Schengen -ul să și-l îndese bine în părțile moi.
  Noi nu avem nevoie de Schengen.
  Nu avem nevoie de UE.
  Nu avem nevoie de Europa, pentru că noi suntem în Europa.
  Deci, rugati-vă la Dumnezeu să nu explodeze mămăliga!
  E mai aproape decât credeți, acest moment….
  Să nu uitați voi, cei din guvern și parlament că NOI suntem puterea.
  Sunteți acolo pentru că NOI v-am votat.
  Da, am greșit.
  Nu meritați să fiți acolo.
  Dar sabia este deasupra capului fiecăruia dintre voi.
  Destul cu sârba pe capul nostru!
  Nu ne faceți să îl trezim pe Coșbuc din conștiința colectivă!
  ” Să nu dea Dumnezeu cel sfânt / Să vrem noi sânge, nu pământ! (…) Cristoși să fiți, nu veți scăpa/ Nici în mormânt!

  1. Bine zis, și chiar dacă se spune că somnul națiunii naște monștri, poporul nu doarme, veghează. Dar se pare că au fost prea mult lăsați în pace. Adevărat ca Schengen este o apa de ploaie iar UE o baltă din care, de obicei fostele Imperii să dea la pește în bogățiile României. Doar rușii s-au împotrivit iar Ucraina este aproape de a deveni și ea o nouă baltă de pește. Că undițe sunt.

 7. Nu trebuie să-i credem până nu vedem scris. Articolul este al unui ziarist. Primul ministru a jignit poporul român cu minciunile spuse!
  Să spună el că agresit și să-și retragă votul negativ.
  Până atunci să-i boicotam pe toate fronturile posibile!

 8. Și a dat seama săracul de greșeala făcută și incerce sa o îndrepte ,săracul de el cu ce om plin de compasiune avem de a face
  Îmi vine sa plâng emoționant de a dreptul

 9. Nu cred ca doar Austria e vinovatul pentru care Romanii nu e în Schengen. În 2023 vor mai fi alegeri și în alte state unde partidul de guvernământ o sa crea sa atragă voturi de la tot felul de ciudați.
  Problema UE este aceea ca nu are o conducere unitară și puternica care a existat în trecut când Germania și Franța impuneau agenda și marja de negociere a Directivelor și Hotărârilor. Fara o reformare a organizării UE aceasta organizație e în pericol de dezagregare spre bucuria și interesul Moscovei.

 10. Adică, cu alte cuvinte, Romania este tot la cheremul Austriei …(asta mulțumită nenorociților și trădătorilor de politruci români), care, nu prea mai pot face nimic pentru a promova și apără interesele țării în fața altor țări precum Austria nazistă și …altele! Suntem vai și amar de capul nostru! Nu putem face altceva decât să ne văităm continuu pe la Bruxell…..

 11. Care este asemănarea dintre RUSIA și AUSTRIA?
  RUSIA ne-a batjocorit , ne-a umilit , ne-a asuprit și ne-a furat pe timp lui Stalin și după. AUSTRIA ne-a batjocorit , ne-a umilit , ne-a asuprit ,na-a furat pe timpul lui Franz Joseph și după.
  Care este DEOSEBITEA dintre AUSTRIA și RUSIA ? AUSTRIA este prietenul care ne înjunghie pe la spate .RUSIA este dușmanul care nu spune în fața ca ne va înjunghia. ” FERESTE-MA DOAMNE DE PRIETENI CA DE DUȘMANI MA APAR SINGUR !!! “

 12. Cancelarul Nehammer „se va răzgândi în februarie” . La felul cum gandeste el, cred ca este vorba de februarie din anul lui Sfantul Asteapta. Mai bine ar demisiona din functie. Nu o merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *