Actualitate

Automobilele cu numere transnistrene au liber la frontiera moldo-ucraineană

Conducătorii mijloacelor de transport particulare din regiunea transnistreană, care au reşedinţă permanentă în regiune, fac dovada acestui fapt şi deţin
toate celelalte acte necesare pentru traversarea frontierei de stat, pot trece prin punctele de traversare a frontierei de stat dintre Republica Moldova şi
Ucraina.

Măsura respectivă este luată în sprijinul locuitorilor din stânga Nistrului, care întâmpină dificultăţi în înregistrarea mijloacelor de transport în registrul oficial al Republicii Moldova şi ţine cont de poziţia exprimată pe acest subiect de partea ucraineană şi alţi parteneri externi.

Această excepţie temporară va fi aplicată până la identificarea unei soluţii complexe în problema legată de sistemul de înregistrare şi de circulaţia mijloacelor de transport din regiunea transnistreană.

Anterior, pe 24 august, autorităţile de la Chişinău au luat decizia de a interzice traversarea frontierei moldo-ucrainene cu automobile înregistrate în regiunea transnistreană. Subiectul dat a fost abordat de mai multe ori la întâlnirile reprezentanţilor politici de la Chişinău şi Tiraspol.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *