Moldova

(Autonomia Găgăuză) Vor să SCHIMBE ordinea constituțională a RM. Câți ani de PUȘCĂRIE riscă aceste persoane

Mai mult, Leonid Dobrov informează și prin ce metode va fi atins acest scop.


Iată ce afirmă Leonid Dobrov: „Discursul meu din cadrul unei emisiuni difuzate de postul TV găgăuz, din 30 iunie, a evidențiat faptul că noi, o echipă de confederați, cei care au fondat Republica Găgăuză, vom depune toate eforturile necesare pentru ca ea să fie recunoscută la nivel internațional.

Cele 5000 de semnături pe care le-am adunat au demonstrat faptul că poporul găgăuz își dorește renașterea Gagauz-Yeri și crede că va veni clipa în care toate țările ne vor recunoaște, iar noi, ca un nou stat, vom deveni un membru cu drepturi depline al comunității internaționale. În pofida faptului că mulți oameni nu au fost informați cu privire la intențiile reale ale comitetului de organizare a „Salvării Găgăuziei” în colectarea de semnături, eu consider că revoluția nu poate fi efectuată „în mănuși albe”.

Eu, în rol de fondator și președinte al Găgăuziei, numesc un guvern temporar, care este condus de un adevărat patriot – Ivan Burgudji.
Noi am dezvoltat un plan de relansare economică a Găgăuziei, conform căruia ar trebui să renunțăm la pomeni din partea Chișinăului și să trecem la finanțarea din partea Rusiei, Uniunii Europene și Turciei. Frații noștri din Transnistria, prin reprezentantul nostru de la Tiraspol, Igor Kendigelyana, au început deja să ne aloce mijloace pentru a realiza reformele necesare, inclusiv un referendum privind independența Găgăuziei. Această sarcină va fi, de asemenea, încredințată altor patrioți, precum Konstantin Taushanzhi, ministrul economiei al Republicii Găgăuzia și Peter Zavrichko, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Găgăuzia.

Începe o nouă eră în Bugeac și primii noștri pași arată cât de puternici suntem. Unificându-se împrejurul meu, poporul găgăuz se va trezi din somn și vom păși împreună spre un viitor luminos.

Eu vă propun să considerați această declarație ca fiind primul pas al Republicii Găgăuze din calea de recunoașterea ei de către comunitatea internațională.”

CÂȚI ANI DE ÎNCHISOARE RISCĂ Gruparea găgăuză

Articolul 339. Uzurparea puterii de stat

(1) Acţiunile săvârşite în scopul uzurpării sau menţinerii forţate a puterii de stat cu încălcarea prevederilor Constituţiei Republicii Moldova
se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 15 de ani. 

Articolul 341. Chemările la răsturnarea sau schimbarea prin violenţă a orînduirii constituţionale a Republicii Moldova

(1) Chemările publice la răsturnarea sau schimbarea prin violenţă a orînduirii constituţionale ori la violarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, precum şi difuzarea prin diferite forme, în acest scop, de materiale cu asemenea chemări, se pedepsesc cu amendă în mărime de la 200 la 600 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *