Actualitate

Autoritatea Aeronautică Civilă a revenit în subordinea MTID

Viceministrul transporturilor, Vitalie Rapcea, care a prezentat proiectul în plen, a declarat că în condiţiile în care AAC va reveni în subordinea ministerului, va fi asigurată o convergenţă mult mai bună a politicilor şi a eforturilor autorităţilor publice centrale de specialitate pentru dezvoltarea aviaţiei civile. La fel, potrivit lui, trecerea Autorităţii în subordinea Ministerului va conduce la condiţii mai sigure pentru pasageri, preţuri mai mici la biletele de avion, piaţă liberalizată şi servicii de calitate înaltă pentru că va fi promovată concurenţa sănătoasă pe piaţă.

Vitalie Rapcea a menţionat că Autoritatea Aeronautică reprezintă o parte substanţială din Produsul Intern Brut al Moldovei şi contribuie decisiv la mobilitatea persoanelor, de aceea, trebuie să fie la un loc vizibil în agenda administraţiei publice centrale, iar cel mai potrivit organ este Ministerul Transporturilor.

De asemenea, viceministrul declarat că în statele europene nu există nicio Autoritate Aeronautică independentă sau subordonată Guvernului, toate sunt subordonate ministerului de ramură. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *