Externe

Autorități locale: Rusia construiește o nouă linie de apărare și transferă echipamente militare din Crimeea în Zaparojie

Forțele ruse transferă forță de muncă și echipamente militare, inclusiv rachete Grad, din peninsula Crimeea, ocupată în 2014, către regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei, potrivit Administrației militare regionale, citată de Ukrainska Pravda.

„Rusia desfășoară din Crimeea nu numai forțe terestre, ci și componente aeriene și maritime. Se știe, de asemenea, că un convoi de echipamente militare a fost condus din Crimeea spre Melitopol – aproximativ două duzini de camioane cu prelate și același număr de lansatoare de rachete multiple Grad”, precizează autoritățile locale.

Administrația regională din Zaporojie menționează și că „Armata rusă construiește o a treia linie de apărare, trimițând întăriri pentru a obține un punct de sprijin și a-și menține pozițiile în sudul Ucrainei”.

Iar în Melitopol, oraș din Zaporojie cucerit încă de la începutul invaziei, forțele Moscovei plănuiesc să ofere localnicilor pașapoarte rusești, potrivit aceleiași surse.

Despre faptul că trupele ruse din zonele ocupate din sud pregătesc o a treia linie de apărare se precizează și într-un raport al think thank-ului american Institutul pentru Studiul Războiului. Scopul este consolidarea controlului pe termen lung asupra regiunii și pregătirea pentru respingerea eventualelor viitoare contraofensive ucrainene.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *