ActualitateExterne

Finalul unei drame care a durat 6 ani: autoritățile algeriene primesc recunoștința familiei unui ostatic pentru contribuția la eliberarea acesuia

Familia unui sud-african ţinut ostatic în Libia şi apoi în Mali timp de mai bine de şase ani a mulţumit luni autorităţilor algeriene pentru rolul pe care l-au avut în eliberarea lui la mijlocul lui decembrie, notează AFP, citat de Agerpres.

Gerco Van Deventer, 48 de ani, a fost eliberat pe 17 decembrie la frontiera dintre Mali şi Algeria.

Asistent medical care lucra la acea vreme pentru o companie de securitate, el a fost răpit în Libia pe 3 noiembrie 2017, în timp ce mergea la şantierul unei centrale electrice la aproximativ 1.000 de kilometri de Tripoli. Apoi a fost transferat în Mali.

Familia lui şi-a exprimat luni într-un comunicat “sincera sa recunoştinţă faţă de guvernul algerian pentru rolul său în eliberarea lui Gerco”.

Nu au fost dezvăluite detalii despre rolul precis al autorităţilor algeriene. Familia a mulţumit, de asemenea, serviciilor de informaţii sud-africane şi organizaţiilor neguvernamentale care au acţionat ca intermediari.

Gerco Van Deventer, care a suferit una dintre cele mai lungi captivităţi pentru un ostatic din Africa, a primit îngrijiri într-un spital din Alger după eliberare. De atunci, s-a întors în ţara sa, potrivit rudelor sale.

“Familia apropiată şi-a petrecut ultimele zile reunindu-se. Gerco a primit asistenţă medicală corespunzătoare, iar sănătatea şi moralul lui sunt bune”, potrivit comunicatului.

Familia a precizat că va fi organizată o conferinţă de presă în săptămânile următoare.

Van Deventer a fost răpit împreună cu trei ingineri turci care au fost eliberaţi în 2018.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *