Actualitate

Autoritățile cer oamenilor să nu distrugă traseul Sărăteni-Soroca pentru care americanii au dat circa 100 mln de dolari

Organizatorii le-au cerut locuitorilor să aibă o atitudine responsabilă faţă de infrastructura rutieră reabilitată în cadrul Programului Compact finanţat de Guvernul SUA.

Potrivit FPM Moldova, aceste întruniri publice au fost derulate în urma cazurilor de vandalizare a indicatoarelor rutiere și a stațiilor de așteptare, de furturi de lămpi instalate de-a lungul traseului Sărăteni-Soroca.

Valentina Badrajan, director executiv al FPM Moldova, a precizat că după darea în exploatare în octombrie 2014 a drumului reabilitat au fost sustrase 19 lămpi și distruse peste 30 de indicatoare rutiere. “Este pusă în pericol securitatea traficului, fiind totodată afectat aspectul drumului. Sperăm că în urma discuțiilor publice îi vom convinge pe cetăţeni să fie mai responsabili şi să ajute la identificarea răufăcătorilor şi la prevenirea unor asemenea cazuri”, a specificat Valentina Badrajan.

La rîndul său, Leslie McCuaig, director-rezident al Corporației Provocările Mileniului din SUA, a menționat în cadrul întrunirilor că drumul Sărăteni-Soroca este considerat de CPM cel mai bun traseu reabilitat în cele peste 20 de țări unde sunt implementate programe Compact. “Acest drum a fost modernizat cu suportul poporului american, iar poporul moldovenesc își poate arăta recunoștința doar prin menținerea adecvată a noului traseu”, a accentuat reprezentantul CPM.

Pentru reabilitarea drumului Sărăteni-Soroca şi crearea infrastructurii aferente Guvernul SUA a investit circa 100 mln de dolari. Conform statisticilor, în anul 2014 pe întreg teritoriul ţării au fost furate sau deteriorate peste 530 de indicatoare şi alte instalaţii rutiere.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *