Externe

Autoritățile criminale din Ucraina au decis cum să procedeze cu provocatorii plătiți de Ianukovici

Autoritățile criminale au luat atitudine față provocatori, care în Ucraina sunt porecliți „titușki”*. În cazul în care ultimii vor ajunge după gratii, vor avea parte de zile negre, promit pușcăriașii.
 
„Titușki să ia aminte. A parvenit o informație de după gratii. Autoritățile criminale au declarat că protestatarii Euromaidanului care ajung în închisori sunt considerați deținuți politici și nu se vor supune presiunilor. Cât privește provocatorii-titușki, orice colaborare dintre ei și miliție e condamnabilă, de aceea ei se vor cosidera „kozioli”* , scrie pe contul de facebook al Euromaidanului din Harkov. 

Potrivit presei locale, autoritățile criminale din Harkov au împiedicat racolarea de provocatori și trimiterea lor la Kiev. „Să bați oamenii pentru bani împreună cu gaborii este inadmisibil”, transmite sursa citată. 

Mai mult decât atât, microbiștii „ultras” din Harkov au decis să-i „facă varză” pe provocatorii locali, care „fac de râs Harkovul, lovind oameni simpli pentru bani”. 

 
Dicționar:

titușki – grupuri de huligani racolate de autoritățile centrale pentru a sparge protestele anti-guvernamentale. Membrii grupurilor sunt de obicei șomeri sau sportivi îmbrăcați în civil, remunerați cu câte 100 dolari pentru a bate protestatarii sau a provoca violențe de stradă. 

koziol – rang inferior printre deținuții din închisorile ucrainene și ruse. Koziol este cel care colaborează strâns cu administrația penitenciarului; cuvânt de ocară printre deținuți.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *