Politică

Autoritățile de la Chișinău reclamă „zăngănit de arme” în regiunea transnistreană

Solicitarea vine în contextul în care autoritățile Republicii Moldova au constatat o intensificare a exercițiilor militare efectuate de trupele ruse din regiunea transnistreană.

„Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene îşi exprimă pentru a câta oară nedumerirea în legătură cu comportamentul sfidător al Grupului Operativ de Trupe Ruse aflat ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, care, în pofida demersurilor insistente ale autorităţilor moldoveneşti, continuă să desfăşoare diferite activităţi militare care generează noi tensiuni în relaţiile moldo-ruse”, se arată într-un comunicat al MAEIE.

MAEIE precizează că acțiunile trupelor ruse dislocate pe teritoriul Republicii Moldova reprezintă o sfidare la adresa unui stat suveran şi „o încălcare grosolană a principiilor dreptului internaţional”. De asemenea, ministerul avertizează că un astfel de comportament din partea GOTR știrbește respectul față de Federația Rusă, „care pretinde că joacă un rol constructiv şi nepărtinitor în calitate de mediator în procesul de negocieri vizând reglementarea conflictului transnistrean”.

„Este greu de imaginat că cineva crede în faptul că zăngănitul de arme poate contribui la întărirea încrederii între cele două maluri ale Nistrului şi la crearea unei atmosfere propice pentru desfăşurarea negocierilor în formatul 5+2”, se mai arată în comunicatul MAEIE.

Sursa: infoprut

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *