Social

Autoritățile de la Chișinău și Kiev discută despre simplificarea procedurilor de tranzit feroviar al produselor agricole pe teritoriul Ucrainei și R. Moldova

Autoritățile de la Chișinău și Kiev poartă discuții despre simplificarea procedurilor de tranzit feroviar al produselor agricole pe teritoriul Ucrainei și Republicii Moldova, precum și cu privire la ajustarea tarifelor pentru transportul de mărfuri pe calea ferată, scrie Ziarul Național.

Subiectele au fost abordate marți, 6 iunie, în cadrul unei videoconferințe cu participarea vicepremierului Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, a ministrului Agriculturii din Ucraina, Mykola Solski, directorului Căilor Ferate din Moldova, Oleg Tofilat, precum și a reprezentanților instituțiilor vamale din cele două state.

Discuțiile dintre cele două state urmăresc consolidarea cooperarea între autorități în noul sezon agricol, astfel încât să fie create condițiile necesare pentru sporirea accesului de mărfuri originare din Republica Moldova și Ucraina pe piețele străine.

„Părțile au convenit să intensifice cooperarea pentru a îmbunătăți rutele de tranzit din ambele state”, arată Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare de la Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *