Eveniment

Autoritățile de la Chișinău vor sărbători Ziua Europei DOUĂ ZILE: Primăria pe 9 mai, iar conducerea țării pe 10 mai

Cu toate acestea, Primăria Chișinău a luat propria decizie să organizeze pe 9 mai o Paradă a fanfarelor cu ocazia Zilei Europei. Manifestația se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) cu începere la ora 15.00, unde vor evolua cele mai renumite orchestre de fanfară din țară.

„Ziua Europei rămâne a fi sărbătorită pe 9 mai, doar de Primărie. Delegația UE în Moldova și Guvernul subscriu ca organizatori la evenimentul din 10 mai. La ședința Guvernului s-a spus că pot apărea provocări, de aceea ei nu vor participa anume pe 9 mai. Noi vom fi prezenți în PMAN”, a declarat șefa Direcţiei Relaţii Externe, Cooperare regională şi Integrare Europeană, Gabriela Ciumac, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei.
Edilul, Dorin Chirtoacă, a subliniat că nu există sărbători forțate, de aceea cei care doresc să sărbătorească Ziua Europei pe 9 mai sunt așteptați în PMAN. „Nu cunosc să existe sărbătoare cu forța. Ziua Victoriei întotdeauna a fost marcată la memorialul Eternitate. Consider că trebuie să marcăm evenimentele într-o manieră demnă, de aceea rămâne la discreția fiecăruia ce face pe 9 mai”, a spus Dorin Chirtoacă.

Menționăm că pe 10 mai, Delegația Uniunii Europene în Moldova împreună cu conducerea țării vor organiza dezbateri publice, lecții de dans și de studiere a limbilor europene, se vor găti și bucate tradiționale europene, iar invitatul special al Zilei Europei va fi formația Morandi, din România.
Anul trecut, Ziua Europei a fost marcată pe 18 mai la Chişinău.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *