CSI / Rusia

Autoritățile din Crimeea anulează paradele și marșurile de 9 mai din ”motive de securitate”

Autoritățile din Crimeea anexată de Rusia și din orașul Sevastopol au anulat paradele și marșurile care urmau să sărbătorească Ziua Victoriei pe 9 mai și ziua de 1 Mai (1 mai), invocând motive de securitate, transmite CNN.

Menționăm că cele două date sunt sărbători legale în Rusia, 9 mai marcând victoria sovietică asupra Germaniei naziste.

„Autoritățile Republicii Crimeea și ale orașului-erou Sevastopol au luat o decizie comună de a nu organiza demonstrații festive de 1 mai, marșurile ”Regimentului Nemuritor” și parada militară din 9 mai. Această decizie se datorează unor motive de securitate”, a declarat șeful numit de Moscova în Crimeea, Serghei Aksenov.

„În ciuda anulării evenimentelor festive, veteranii noștri nu vor fi uitați”, a mai adăugat acesta.

Totodată, Aksenov a precizat că reprezentanții autorităților locale îi vor vizita pe veterani și îi vor felicita cu ocazia Zilei Victoriei.

În timp ce orice ofensivă ucraineană pentru a recupera Crimeea este, în cel mai bun caz, îndepărtată, rușii nu își asumă niciun risc.

După cum a raportat CNN luna trecută, Rusia face eforturi mari pentru a fortifica peninsula, pe care a anexat-o ilegal în anul 2014.

Menționăm că forțele armate uucrainene au desfășurat atacuri în Crimeea cu două obiective: hărțuirea flotei rusești din Marea Neagră și întreruperea liniilor vitale de aprovizionare rusești, potrivit CNN.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *