CSI / RusiaRăzboiSocialUcraina

Autoritățile R. Moldova condamnă recentele atacuri rusești asupra infrastructurii civile ucrainene de-a lungul Dunării

Mnisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) condamnă recentele atacuri rusești care vizează infrastructura civilă ucraineană de-a lungul Dunării, situată în apropiere de granița cu România.

„Acest atac prezintă riscuri semnificative în exportul de grâne din Ucraina și în asigurarea securității alimentare, regionale și globale”.

Vă amintim că o explozie puternică chiar lângă granița României, după ce soldații lui Putin au bombardat din nou regiunea Odesa. Rachete și drone ar fi lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței româno-ucrainene, transmite Digi24.ro.

Potrivit corespondenților militari, au fost atacate rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO. În plus, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți, a anunțat comandamentul militar din sudul Ucrainei pe rețelele sociale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Are vreo importanta daca Republica condamna atacurile rusesti de la Reni si Ismail ? Oricum, ceea ce zice Republica nu asculta nimeni. Dar Republica se vrea neutra. De ce nu baga Republica capul in pamant ? Caci astfel ea nu va fi afectata .

  2. Se joaca cu focul Putin. Sa nu uitam ca Dunarea nu este doar granita dar este si locul prin care tranziteaza vase fluviale din diferite tari. Ce s-ar intampla daca o drona kamikaze ar lovi din greseala o barja sarbeasca sau austriaca sau chiar ungureasca ca sa enumar cel putin tari care nu au condamnat ferm atacul Rusiei din Ucraina.
    Un alt risc pentru agresorili rusi ar fi ca o astfel de drona sa survoleze sau chiar sa cada pe teritoriul Romaniei fie si spatiul maritim . In acest caz se poate declansa un atac NATO simetric adica un atac cu drone echivalent si de aici poate si mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *