CSI / RusiaRăzboiUcraina

Autoritățile ruse din Crimeea scot la vânzare 100 de proprietăți ucrainene, dintre care una aparține președintelui Zelenski

Autoritățile instalate de Rusia în Crimeea au declarat sâmbătă, 16 septembrie, că intenționează să vândă aproximativ 100 de proprietăți ucrainene, inclusiv una aparținând președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, transmite The Guardian.

Vladimir Konstantinov, președintele parlamentului din Crimeea, a declarat că proprietățile naționalizate vor fi vândute „în curând”, iar autoritățile au organizat primele opt licitații pentru proprietățile unor personalități ucrainene din domeniul afacerilor.

Contractele de vânzare s-au ridicat la peste 815 milioane de ruble (8,51 milioane de dolari), a precizat Konstantinov într-o declarație pe aplicația de mesagerie Telegram.

Autoritățile instalate de Rusia în Crimeea au declarat în luna februarie că au naționalizat aproximativ 500 de proprietăți din Crimeea, inclusiv unele aparținând unor politicieni ucraineni de rang înalt și personalități din mediul de afaceri.

Crimeea, recunoscută la nivel internațional ca parte a Ucrainei, este controlată de Moscova din 2014, când Rusia a anexat ilegal peninsula de la Marea Neagră, cu opt ani înainte de invazia sa pe scară largă în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *