Politică

Autoritățile ruse plănuiesc să impună legea marțială: ce înseamnă acest lucru pentru ruși ?

Contrar așteptărilor Kremlinului, rușii nu sunt deloc mulțumiți de referendum și nu sunt entuziasmați de acesta. Aceștia sunt preocupați în primul rând de mobilizarea, de linia întâi și de lipsa absolută de legalitate a autorităților în această chestiune.

Titlurile ziarelor sunt acum pline de știri nu despre euforia anexării Hersonului, ci despre recrutare, încălcări în masă, proteste în Yakutia și Daghestan, incendierea comitetelor militare, uciderea unui comisar militar și împușcarea unei școli din Ijevsk și alte știri care au eclipsat în importanță anexarea-2022.

Și, deși este deosebit de dificil să faci predicții în mediul militar turbulent, să încercăm să schițăm posibilele evenimente de bază ale următoarelor săptămâni.

Putin urmează să se adreseze Adunării Federale pe 30 septembrie. În aceeași zi, Rusia ar putea anexa oficial teritoriile ocupate de Ucraina

Cel mai probabil, anexarea noilor teritorii se va face în mod similar cu cea din 2014, când a fost anexată Crimeea. Acest lucru înseamnă că deputații și senatorii se vor reuni probabil la Kremlin, Putin se va adresa acestora cu privire la rezultatele “referendumurilor” organizate, iar apoi ar trebui să aibă loc semnarea unui “acord de anexare” a acestor teritorii.

Nu este exclus ca legea marțială să cadă în continuare pe capul rușilor.

Acest lucru se va întâmpla dacă Ucraina va continua să elibereze teritoriile ocupate. Acestea sunt cunoscute ca “teritorii anexate” în logica sucită a autorităților ruse.

Potrivit legislației ruse, legea marțială este impusă după “o invazie a trupelor străine sau un atac al trupelor străine asupra trupelor ruse”. Cu alte cuvinte, este destul de evident că Ucraina va continua să încerce să își recupereze teritoriile și, prin urmare, autoritățile vor declara legea marțială, iar rușii vor trebui să trăiască cu o mulțime de restricții și interdicții.

Cu toate acestea, există zvonuri potrivit cărora interdicția de a părăsi Rusia pentru bărbații supuși la recrutare ar putea fi anunțată chiar înainte de discursul președintelui și de impunerea legii marțiale, deoarece autoritățile evaluează fluxul de bărbați care părăsesc țara ca fiind “alarmant”.

Ce va însemna legea marțială pentru rușii obișnuiți?

1. . Circulația civililor este permisă doar în anumite ore. Încălcarea acestei reguli poate duce la aplicarea unei amenzi.

2. Căile ferate, metroul și alte mijloace de transport în comun, precum și spitalele, băncile, centralele termice și serviciile de apă vor face obiectul unor restricții și al unor noi reguli.

3. Frontierele din regiuni ar putea fi închise, iar oamenilor li s-ar putea interzice să călătorească în Rusia.

4. . De exemplu, medicamentele vitale ar putea dispărea din farmacii, deoarece acestea vor fi foarte necesare pe front.

5. Civilii vor fi înrolați pentru lucrări publice, de exemplu, pentru a curăța molozul după bombardamente. Și nu va fi ușor să scăpați.

Ar fi ușor pentru cei indezirabili sau “vinovați”, potrivit autorităților, să li se ia proprietățile pentru nevoile țării. De exemplu, camioane, SUV-uri sau alte mijloace de transport.

Stabilirea unei cerințe de muncă pentru cetățenii (obligatorie pentru toți cei cu vârste cuprinse între 14 și 60-65 de ani) care nu au fost chemați la mobilizare.

Ultima dată, legea marțială a fost impusă în actuala Rusie la 22 iunie 1941. În istoria modernă, legea marțială nu a fost impusă niciodată, în ciuda unor conflicte militare localizate.

Acesta este prețul pe care rușii trebuie să-l plătească pentru anexarea (ilegală și temporară) a teritoriilor ucrainene ocupate.

Introducerea legii marțiale va arunca definitiv țara în haos și întuneric!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *