CSI / Rusia

Autoritățile rusești în panică! Regiunile Belgorod și Kursk, aflate la granița cu Ucraina, anulează festivitățile de Ziua Victoriei, invocând probleme de securitate

Mai multe regiuni din Rusia și-au anulat paradele și alte sărbători de Ziua Victoriei din 9 mai, invocând preocupări legate de securitate în ceea ce privește organizarea unor adunări mari, relatează CNN.

Guvernatorul regiunii Belgorod a declarat că Parada Victoriei din acest an nu va avea loc pentru a nu „provoca” forțele armate ucrainene cu o concentrare semnificativă de personal și echipament militar.

„Nimeni nu își va asuma riscuri”, a declarat guvernatorul Viaceslav Gladkov în timpul unei transmisiuni în direct pe pagina sa oficială de pe rețeaua de socializare rusă Vkontakte la începutul lunii aprilie.

Autoritățile din regiunea vestică Kursk au luat o decizie similară din „motive de securitate”.

„Astăzi, siguranța conaționalilor este o prioritate, așa că s-a decis anularea organizării unei parade și a lansării de focuri de artificii pe 9 mai”, a declarat marți guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, pe canalul său Telegram.

Atât regiunea Belgorod, cât și regiunea Kursk au organizat parade de Ziua Victoriei în 2022, ceea ce i-a determinat pe analiști să sugereze că decizia ar fi fost luată din cauza lipsei de echipamente militare, în special tancuri și alte vehicule blindate. Săptămâna aceasta, oficiali occidentali au declarat că Rusia „dă înapoi” în ceea ce privește echipamentul pe care îl folosește în Ucraina, explicând că au văzut Moscova desfășurând tancuri construite inițial după cel de-al Doilea Război Mondial.

În Crimeea, șeful regiunii instalat de ruși, Serghei Aksyonov, a anunțat, de asemenea, anularea evenimentelor festive obișnuite din 1 și 9 mai, inclusiv expunerea paradei militare și organizarea marșului Regimentului Nemuritor – o procesiune în memoria generației care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că asigurarea siguranței cetățenilor este „principala și singura prioritate” atunci când a fost întrebat săptămâna trecută despre aceste anulări.

Peskov a declarat că parada principală din Piața Roșie din Moscova „este pregătită și planificată pentru a avea loc”, adăugând că vor fi puse în aplicare măsuri de securitate sporite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *