Actualitate

Autoritățile turce au reinstituit starea de urgență la Istanbul după eșecul tentativei de lovitură de stat

Peste 1.800 de ofițeri de poliție suplimentari au fost desfășurați la Istanbul. Potrivit media turce, poliția a primit de asemenea ordin să tragă asupra oricăror elicoptere neautorizate care zboară deasupra orașului.

Forța aeriană turcă a fost principala bază a tentativei de lovitură de stat și ofițeri rebeli au folosit avioane de luptă pentru a ataca parlamentul și palatul prezidențial de la Ankara.

Potrivit CNN Turk, 42 de elicoptere ale armatei lipsesc de la baza aeriană de la Incirlik, în estul țării, care s-a aflat sub un scurt asediu după tentativa de lovitură de stat și al cărei ofițer de comandă se află printre miile de ofițeri, judecători și alți oficiali care au fost arestați de autoritățile turce.

Între timp, susținători ai președintelui Erdogan și ai partidului său Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) mărșăluiesc și patrulează noaptea pe străzile marilor orașe pentru a preveni o altă posibilă tentativă de lovitură de stat, scrie MIA.

În unele orașe, AKP ține reuniuni pentru a sărbători eșecul tentativei de lovitură de stat în care au fost ucise 290 de persoane, din ambele tabere. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *