Ultima oră

Autoritățile ucrainene ar trebui să-i ASCULTE pe propriii cetățeni, nu să-i BATĂ

‘Autoritățile nu numai că ignoră aspirațiile multor cetățeni ucraineni, dar îi reprimă cu bastoane și gaze lacrimogene atunci când aceste speranțe sunt exprimate în stradă cu disperare’, a declarat Martin Schulz, aflat într-o vizită la Haga.

El subliniază că ‘folosirea excesivă a forței împotriva unor demonstranți pașnici este inacceptabilă’. ‘Informațiile privind existența unor provocări, menite să justifice asalturile poliției, sunt deranjante în mod special. Autoritățile ucrainene ar trebui să-i asculte pe propriii cetățeni, nu să-i bată’, adaugă șeful legislativului comunitar.

Președintele PE cere guvernului ucrainean să-și respecte ‘angajamentele internaționale de a respecta libertatea de expresie și de adunare’.

‘Actuala criză ar trebui rezolvată prin dialog între toate forțele politice’, mai afirmă Martin Schulz.

Această declarații survin pe fondul amplelor manifestații ce au loc în Ucraina, ca urmare a deciziei conducerii de la Kiev de a suspenda pregătirea procesului de asociere cu UE. Peste 100.000 de manifestanți pro-UE au protestat duminică în centrul capitalei ucrainene pentru a cere autorităților să revină asupra deciziei lor. Manifestația a degenerat în violențe, mai mulți protestatari și polițiști fiind răniți. Luni dimineața, manifestanți ai opoziției blocau sediul guvernului, cu intenția de a forța demisia cabinetului condus de Mykola Azarov.

Sursa: Agerpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *