Actualitate

Autorul alertei cu bombă a fost identificat. Cei din Primărie şi-au început ziua de muncă cu 2 ore întârziere

Șeful serviciului de presă al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, Adrian Jovmir, a declarat că angajaţilor li s-a permis să intre în birouri după ce geniştii au încheiat verificările şi nu au găsit obiecte explozibile.

Un deţinut al penitenciarului din Soroca, condamnat în anul 2011 la 18 ani de închisoare pentru omor, este audiat în legătură cu apelul efectuat la poliţie. Dacă va fi găsit vinovat de comunicarea mincinoasă cu bună-şiinţă despre actul de terorism, bărbatul riscă amendă în mărime de la 4 la 10 mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare până la 2 ani.

(Știre inițială) Angajaţii Primăriei capitalei nu au fost lăsaţi în această dimineaţă, 20 ianuarie, să intre în birouri după ce, noaptea, un individ a anunţat poliţia că în sediu s-ar afla o bombă.

Șeful Direcţiei relaţii cu publicul al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, a declarat că angajaţii veniţi la muncă nu au fost lăsaţi să intre şi, deocamdată nu se ştie când vor fi lăsaţi în sediu. Cele patru intrări au fost blocate, iar la faţa locului se află poliţişti.

Șeful serviciului de presă al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, Adrian Jovmir, a declarat că apelul la 902 a fost efectuat de către un bărbat pe la miezul nopţii. La faţa locului s-au deplasat geniştii, care în urma verificărilor nu au depistat niciun obiect suspect.

În prezent se efectuează cercetări pentru identificarea făptaşului. Dacă va fi găsit vinovat de „comunicarea mincinoasă cu bună-şiinţă despre actul de terorism” bărbatul riscă amendă în mărime de la 4 la 10 mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare până la 2 ani.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *