Ultima oră

Autoturism furat în Italia a fost depistat la granița cu Moldova

Potrivit unui comunicat, ieri, la punctul de trecere Giurgiuleşti, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean lituanian în vârstă de 43 ani, la volanul unui „Ford S-max”, înmatriculat în Lituania. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că maşina a fost dată în căutare de către autorităţile italiene din luna martie 2008. Lituanianul a declarat că a cumpărat în 2008 autoturismul în baza unui contract de leasing, iar suma de circa 20 mii euro, valoarea maşinii, urma să o achite până în anul 2015.

Mașina a fost indisponibilizat la sediul punctului de trecere Giurgiuleşti, până la definitivarea cercetărilor și luarea deciziilor legale ce se impun.

În cel de-al doilea caz, în timpul verificării documentelor prezentate pentru un BMW 520I, înmatriculat în Bulgaria, poliţiștii de frontieră din cadrul punctului de trecere Tudora au stabilit că procura în baza căreia circula șoferul era falsă. Acesta este cetăţean al R. Moldova și nu a putut da declaraţii privind falsul depistat în acte.

În rezultatul investigațiilor efectuate, autoturismul a fost indisponibilizat, iar cazul a fost preluat de către ofiţerii de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor, pentru stabilirea împrejurărilor care au condus la comiterea faptei şi identificării tuturor persoanelor implicate.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *