Externe

Avalanșă în Austria: Cele cinci persoane decedate erau schiori cehi

Poliția nu a precizat dacă acesta este bilanțul definitiv și nici care este starea de sănătate a celorlalte victime ale acestei avalanșe care s-a declanșat la prânz pe valea Wattental, situată la 40 de kilometri sud-est de Innsbruck, în vestul Austriei. Cei 17 schiori de naționalitate cehă făceau trekking pe valea Wattental.

Alte avalanșe au avut loc în ultimele ore în Tirolul austriac, autoritățile văzându-se nevoite să intervină pentru a-i salva pe shiorii aflați în dificultate. Căderile recente de zăpadă și o ușoară încălzire a vremii par să fi favorizat instabilitatea stratului de zăpadă din această regiune extrem de populară printre amatorii sporturilor de iarnă.

Cinci oameni și-au pierdut viața sâmbătă într-o avalanșă produsă într-o zonă în care se schia, în landul Tirol din Austria, circa 10 persoane fiind îngropate de zăpadă, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, citat de Reuters.

Oficialitatea austriacă a spus că în avalanșă — produsă pe valea Wattental, situată la 40 de kilometri sud-est de Innsbruck, în vestul Austriei — au fost rănite câteva persoane.

Alte detalii cu privire la acest incident nu au mai fost făcute publice, precizează Reuters.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *