ActualitateROMÂNIA

Avem prima alianţă care depune lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare şi lista de susţinători

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a afirmat că au fost verificate listele de susţinători pentru candidaturile care vor fi depuse de Alianţa PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, fiind aşteptaţi şi ceilalţi competitori politici cu documentele. ”S-a constatat că au îndeplinit numărul de semnături valabil obţinute pentru a putea depune lista de candidaţi la Biroul Electoral Central”, a arătat el.

Toni Greblă a declarat că vineri prima alianţă depune lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare şi lista de susţinători.

”Au fost verificate până la acest moment listele de susţinători şi s-a constatat că au îndeplinit numărul de semnături valabil obţinute pentru a putea depune lista de candidaţi la Biroul Electoral Central. Zilele următoare vor veni şi ceilaţi competitori politici cu documentele pentru a fi înregistrate şi validate la Biroul Electoral Central”, a adăugat el.

Întrebat cum estimează că va fi această campanie, Greblă s-a referit la organizarea din punct de vedere tehnic.

”Din punct de vedere tehnic, totul s-a desfăşurat conform calendarului aprobat prin hotărâre de Guvern şi publicat şi pot să vă spun că pentru prima dată Biroul Electoral Central funcţionează într-un spaţiu generos, care poate permite desfăşurarea unei activităţi corespunzătoare şi competitorilor politici să îşi depună documentele, inclusiv în ceea ce priveşte semnăturile care sunt destul de multe”, a arătat el.

Liderii Alianţei PSD-PNL urmează să depună, vineri, la BEC, lista de candidaturi pentru alegerile europarlamentare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *